"Les fruits expriment dans nos bouteilles les qualités et les typicités de nos différents terroirs."
Paul-Henry Pellé is, net als zijn vader, grootvader en overgrootvader wijnmaker. Paul is de eerste van de familie die wat wijn voor eigen gebruik en familie en vrienden maakt. De wijnen worden steeds populairder en in het begin van de 20e eeuw wordt de productie en verkoop serieus aangepakt. Paul's zoon Ernest heeft naast de wijnmakerij een 'pépinière viticole', een kwekerij voor wijnstokken. Deze stokken werden verkocht aan wijnmakers in de Menetou-Salon en Sancerre.
In 1959 wordt de herkomstbenaming Menetou-Salon officieël. De dan nog jonge zoon van Eric, Henry herkent de potentie van zijn geboortedorp Morogues, en staan erop dat dit mag worden toegevoegd op het etiket. Ondertussen blijft Menetou-Salon nog steeds het kleine, moeilijk verkoopbare zusje van Sancerre en Henry en Eric zijn dan ook blij als ze 5 ha. wijngaarden in Sancerre kunnen kopen.
Als Sancerre producent werd hun vakmanschap snel herkend en dit straalde eindelijk ook af op hun Menetous. Sterker nog, Menetou-Salon Morogues werd een nieuwe standaard voor Sauvignon Blanc uit de Loire. Helaas overleed Eric in een tragisch ongeluk. Gelukkig vond men Julien Zernott, een jonge, net afgestudeerde oenoloog, bereid de leiding over het domaine tijdelijk over te nemen. Dit bleek met name voor de kwaliteit van de rode wijnen weer een enorme kwaliteitsimpuls. In 2007 was Paul-Henry klaar om de touwtjes zelf in handen te nemen en hij is tot op de dag van vandaag nog steeds de drijvende kracht achter het domaine. Zijn wijnen blinken uit in zuiverheid en puur drinkplezier en zijn een bijzonder goede reflectie van de prachtige verschillende terroirs.