Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Weingut Robert Weil

"Ein Weil-Riesling ist sowohl trocken wie fruchtsüß ein perfekter Essensbegleiter. Ebenso überzeugt er aber als Solist."

Wijngoed opgericht in 1875 door Dr. Robert Weil, die professor Duits was op de Sorbonne in Parijs. Eenmaal teruggekeerd in Kiedrich heeft hij zijn wijngoed uitgebreid door twee lokale wijnbedrijven bij te kopen en enkele wijngaarden van de graaf Furstenberg. Zijn wijngaarden, Kiedrich Turmberg en Kiedrich Gräfenberg, behoren tot de mooiste percelen in de Rheingau. Het landgoed cultiveert 90 hectare wijngaarden, waarvan 100 procent zijn beplant met Riesling.

Kiedrich Turmberg en Kiedrich Gräfenberg zijn gelegen op een zuidwesten gelegen richel en een steile klif met hellingen tot wel 60 procent. Terroir bestaat vooral uit leisteen met löss en leem.
De wijngaarden worden geteeld op een milieuvriendelijke manier: organische meststof wordt gebruikt alleen indien nodig. Herbiciden worden nooit gebruikt en andere beschermende maatregelen worden slechts spaarzaam en met respect voor de leefomgeving gebruikt.
De druiven worden met de hand geoogst, met een uiterst kritische selectie (voor de optimale rijpheid) waardoor er wel 17 verschillende plukmomenten kunnen zijn in de wijngaarden. Een Weil Riesling is droog, bronwaterfris en mineralig. De balans tussen de Riesling zuren en de natuurlijke restsuiker, maken de wijn ongelofelijk spannend en aantrekkelijk. Hij overtuigt als solist, maar is ook een uitstekende tafelgenoot bij salades, schaal- en schelpdieren en sushi.

Topreferentie voor de Rheingau!!

Bedrijfsinformatie
Tongerseweg 15 Maastricht | + 31(0)43 - 325 31 70 | info@vojacek.nl