Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Domaine Serol

Familiedomein, biologisch-dynamisch bewerkt, aan de oostelijke uitlopers van het Centraal Massief, dicht bij de kloven van de Loire. Stéphane Sérol nam het landgoed in 1996 over van zijn vader. Samen met zijn vrouw Carine selecteerden ze de beste potentiële terroirs van granietgronden op grote hoogte (400 tot 500 meter) en maakten ze de velden vrij om wijngaarden te herplanten. Ze kozen er natuurlijk voor om de inheemse, lokale druivensoort van de regio te planten: Gamay Saint Romain. In de lente / zomer werkt een team van maximaal 15 personen in de wijngaarden. Onze grondige, compromisloze inspanningen om druiven van hoge kwaliteit te verkrijgen, zijn de enige garantie voor het overbrengen van onze terroirs.

32 hectare Gamay Saint Romain en 2 hectare Viognier zijn aangeplant op granietgronden met een hoge dichtheid: tussen 8.000 en 10.000 wijnstokken / hectare. Een nieuwe wijngaard van 2 hectare Chenin Blanc, geplant in 2018, biedt een nieuwe witte wijn. Domaine Sérol en Michel Troisgros delen het eigendom van Les Blondins, een wijngaard van Gamay van twee hectare. De oogst wordt met de hand uitgevoerd. Door extreme nauwkeurigheid in de kelder blijft het wijnbereidingsproces zo natuurlijk mogelijk. Verlaten heuvels nieuw leven inblazen en de mooiste percelen selecteren om onderscheidende terroir-expressies te verkrijgen.

DE AOP COTE ROANNAISSE
Gelegen aan de voet van het Madeleine-gebergte, behoren de 200 hectare van de Côte Roannaise AOP tot de oorspronkelijke wijngaarden van de Loire-vallei. Op deze hoger gelegen granieten terroirs (tussen 400 en 550 m), aan de voet van het Centraal Massief, regeert Gamay Saint Romain oppermachtig. Dit gebied, de vulkanische Loire, omvat ook Côtes du Forez, Côtes d’Auvergne en Saint Pourçain. Het polyculturele familiebezit dateert uit de 17e eeuw en werd van generatie op generatie overgedragen. Met de overname van Stéphane Sérol in 1996 bedroeg het domein 12 hectare. Zeer gehecht aan de Côte Roannaise, maakte hij nieuwe percelen op de mooiste hellingen om te herplanten. Samen met zijn vrouw Carine hebben ze het domein omgebouwd tot biologische en vervolgens tot biodynamische wijnbouw, met als doel de terroirs te behouden en te valoriseren. Het kernteam van het domein bestaat uit 8 personen. Tijdens de vegetatieve groeiperiode werken maximaal 15 mensen in de wijngaarden. De oogst wordt met de hand uitgevoerd.

Bedrijfsinformatie

Wijnen van Domaine Serol

bio
Tongerseweg 15 Maastricht | + 31(0)43 - 325 31 70 | info@vojacek.nl