Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Domaine Larmandier Bernier

"Au début, la terre et le cep…"

Champagne wijnboeren tot in perfectie.

Niet voor niets worden Pierre en Sophie Larmandier gevierd als één van de beste Champagnemakers. De twee bezitten een topterroir in de Côte de Blancs. Een totaal van 15 hectare rondom Vertus, maar ook in de grand cru gebieden van Avize, Oger, Chouilly en Cramant. Hun wijnen staan bekend om hun precisie, verfijning en de verschillende smaaklagen. Ze laten hun wijnen minimaal 1 jaar rijpen voorafgaand aan de tweede vergisting. De niet-vintage Champagnes worden meestal samengesteld uit het courante jaar en een gedeelte van de twee voorgaande jaargangen. De Larmandiers maken van bodem tot druif uiteindelijk muziek in het glas. De wijncultuur is bio-dynamisch, de stokken zijn gemiddeld boven de 30 jaar en de rendementen zijn laag. Al hun Champagnes smaken ontzettend puur en natuurlijk. Briljante Champagnes, zoals ze nog maar zeldzaam zijn in de wereld!

Een overzicht van de verschillende type Champagnes treft u hieronder aan:

  • Latitude is een 100% Chardonnay wijn in een ronde, rijke en charmante stijl. Latitude heeft betrekking op de wijngaarden: terroir van dezelfde ligging/hoogte (latitude), zuidelijk bij Vertus. 4 g restsuikel/liter.
  • Longitude, ook 100% Chardonnay, komt voor het overgrote deel uit de wijngaarden van Vertus en voor een klein deel  uit Cramant, Avize en Oger. Longitude is de afgelopen jaren overladen met oorkondes en goede persnoteringen. 4 g restsuikel/liter.
  • Grand Cru 2007 Vieille Vigne de Cramant: Single vineyard Champagne! Opgevoed op houten vaten en 5 jaar 'sur lattes'! Strogeel van kleur.
Bedrijfsinformatie

Pierre Larmandier: "Wij gebruiken alleen de natuurlijke gist die van nature aanwezig is op de schil van de druif. Tegenwoordig maakt 99% van de Champagnehuizen gebruik van gefabriceerde gist, geselecteerd in laboratoria. We zeggen niet dat dit slecht is, maar het leidt wel naar standaardisatie van smaken."

 

Tongerseweg 15 Maastricht | + 31(0)43 - 325 31 70 | info@vojacek.nl