"Au début, la terre et le cep…"
Champagne wijnboeren tot in perfectie.
Niet voor niets worden Pierre en Sophie Larmandier gevierd als één van de beste Champagnemakers. De twee bezitten een topterroir in de Côte de Blancs. Een totaal van 15 hectare rondom Vertus, maar ook in de grand cru gebieden van Avize, Oger, Chouilly en Cramant. Hun wijnen staan bekend om hun precisie, verfijning en de verschillende smaaklagen. Ze laten hun wijnen minimaal 1 jaar rijpen voorafgaand aan de tweede vergisting. De niet-vintage Champagnes worden meestal samengesteld uit het courante jaar en een gedeelte van de twee voorgaande jaargangen. De Larmandiers maken van bodem tot druif uiteindelijk muziek in het glas. De wijncultuur is bio-dynamisch, de stokken zijn gemiddeld boven de 30 jaar en de rendementen zijn laag. Al hun Champagnes smaken ontzettend puur en natuurlijk. Briljante Champagnes, zoals ze nog maar zeldzaam zijn in de wereld!
Een overzicht van de verschillende type Champagnes treft u hieronder aan:
Pierre Larmandier: "Wij gebruiken alleen de natuurlijke gist die van nature aanwezig is op de schil van de druif. Tegenwoordig maakt 99% van de Champagnehuizen gebruik van gefabriceerde gist, geselecteerd in laboratoria. We zeggen niet dat dit slecht is, maar het leidt wel naar standaardisatie van smaken."