Située dans le département de l'Yonne, au nord de la région Bourgogne, cette petite ville de 2400 habitants demeure le centre d'un vignoble ancestral, producteur des plus grands vins blancs
Indrukwekkend klein familiedomein van 8 hectare (verdeeld over 20 percelen) met imponerende wijnen. Al vijf generaties lang. Lilian Duplessis staat nu aan het roer van een landgoed dat in 1895 werd opgericht. Hij nam het in 1999 over van zijn vader Gerard. Na zijn studie en stages buiten zijn regio, is Lilian het wijngoed gaan transformeren naar biodynamische wijnbouw. Een van de weinigen in Chablis.
Het domein bevindt zich volledig binnen de AOC's Chablis en Petit Chablis en is uitsluitend met Chardonnay beplant. De meeste wijngaarden zijn Premier Cru (Vaugiraut, Vaillons, Fourchaume, Montee de Tonnerre, Montmains en Mont de Milieu) en één Grand Cru (Les Clos). Alle wijngaarden die worden gebruikt voor dorps-, Premier Cru- en Grand Cru-wijnen hebben een bodem van Kimmeridgische kalksteen. Petit Chablis is qua bodem de uitzondering (Combinatie van kalksteenlaag, ook wel Portland genoemd, en mergel).
Alle vinificaties zijn in RVS waarbij de Premier Crus (behalve Vaugiraut) nog 6 maanden rijpen in oudere barriques. Voor Les Clos is dat zelfs negen maanden. Alle wijnen worden op natuurlijke wijze gefermenteerd en alleen tijdens het bottelen wordt een zeer lichte dosis zwavel gebruikt. Lilian maakt enkele van de puurste, meest terroirgedreven wijnen in de regio.