“This is an Sancerre for Burgundy lovers"
In 1998 neemt de ex-rugbyspeler François het familiedomein over van zijn ouders, Robert en Marie Crochet. François is afgestudeerd oenoloog en heeft ervaring opgedaan bij onder ander Bruno Clair en in Nieuw Zeeland. Het domein is gevestigd in Bué, een dorpje waar meer wijnmakers met de naam Crochet gevestigd zijn. François bouwt in 2009 een nieuwe kelder en in 2014 is het bedrijf biologische gecertificeerd. De 11 hectare aan wijngaarden zijn verdeeld over de drie meest voorkomende grondsoorten krijt, vuursteen en grindachtige mergel. François oogst als een van de eersten in de regio. Je zou dan een wijn verwachten met nog hier en daar groene tonen. Maar hij past tijdens het groeiproces van de druivenstok deels knopverwijdering toe. Later deels een groene oogst. Zo ontstaan lage rendementen en kan hij wijnen maken met een grote finesse : Intense aroma met fijne zuren en veel lengte. Het domein bezit zo’n 11,5 hectare aan wijngaarden. Waarbij de aanbouw van Pinot Noir goed is voor een derde deel van het totale areaal. François produceert ook een van de meest opwindende Pinot Noirs uit de Sancerre. Zijn bijzondere cuvée, “Réserve de Marcigoué ”, komt van kalksteengrond en doet denken aan de Bourgogne. Mooie rode wijnen, maar ook in zijn gamma van witte wijnen laat François zien dat hij een begenadigd wijnmaker is.