Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Château Canadel

Passion, Patience, Persévérance...

Canadel bestaat uit 5 bastides, gebouwd als een dorp rond een kapel met grachten rondom. Het domein is betoverend mooi. De gebouwen zijn na elkaar aangelegd, tussen de 13e en 15e eeuw. Na de phylloxera-epidemie die aan het einde van de 19e eeuw de Franse wijngaarden verwoestte, werd het landgoed opnieuw beplant, met hulp van de grote historische wijndomeinen uit Bandol. Zo is Domaine Tempier de directe buurman van Canadel. De productie van de wijnstokken was echter decennialang bestemd voor Domaine Ott. Tot Jacques en Caroline de Chateauvieux in beeld kwamen. In 2007 werden ze verliefd op dit ‘paradijs op aarde’ en kochten ze het landgoed met als doel om Château Canadel wijn te gaan produceren. In 2009 vertrouwden ze de leiding van het landgoed toe aan hun dochter, landbouwingenieur Laure Benoist en haar man Vianney, agronoom en oenoloog. Ze hebben gedurende 5 jaar hard gewerkt op het landgoed en een state of the art vinificatiekelder gebouwd om een topdomaine te creëren in Bandol. In 2014 werd de eerste fles Château Canadel geboren.

Het terroir van Canadel is zeer bijzonder en staat bekend als trias; een mix van mergel en kalksteen. Deze bodem zorgt voor een perfecte regeling van de watervoorziening. Canadel kijkt uit op het imposante ‘Gros Cerveau’-massief. Hierdoor worden de wijnstokken beschermd tegen de heftige regenbuien uit het oosten.

De wijnstokken worden op een traditionele manier geteeld, maar zonder kunstmest of synthetische behandelingen. Sinds 2013 worden de principes van bio-dynamische wijnbouw toegepast om het leven van de bodem te bevorderen. Château Canadel werkt volgens biologische landbouw!

De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst. Na een eerste selectie/sortering worden de trossen volledig ontsteeld waarna de druiven in thermo-gereguleerde betonnen vaten inweken gedurende 2 tot 3 weken. De vinificatie gaat vervolgens verder in eiken vaten.
Geen massa wijnbouw bij Canadel. Elk terroir wordt apart geoogst naar gelang de ideale rijpheid en vervolgens afzonderlijk gevinifieerd. Elke tank heeft daarom zijn eigen karakter en zijn specifieke stijl. De nieuwe wijnkelder van Château Canadel, gebouwd op een heuvel, is ontworpen met als doel de oogst op een zo natuurlijk mogelijke manier te verwerken (hier wordt 100% gewerkt met zwaartekracht) om de druiven zo zacht mogelijk te behandelen.

Bedrijfsinformatie
Tongerseweg 15 Maastricht | + 31(0)43 - 325 31 70 | info@vojacek.nl