Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Champagne Gimonnet - Gonet

“Bien plus qu’un métier, une passion!"

“It’s so much more than a job; making Champagne is a passion!” Het huis wordt in 1986 opgericht door Philip Gimonnet en Anne Gonet, beiden afstammelingen van een lange lijn Champenois, die vooral in de Côte des Blancs werkzaam waren. In al hun werkzaamheden, in de wijngaarden tot in de kelder, alles komt vanuit hun gedrevenheid en streven; Champagne van een uitzonderlijke kwaliteit produceren. Dit klein familiedomein is in 1986 gestart door Anne & Philippe, beide uiteraard afkomstig uit families die wijn maken. Het bloed stroom uiteraard daar… In 2012 is hun zoon Charles in het familiedomein toe getreden, eveneens met dezelfde passie en drive; de hoogst mogelijke kwaliteit produceren. Destijds zijn ze begonnen met 5 hectare, dit is ondertussen gegroeid naar 13.5 hectare. De meeste van hun wijngaarden liggen in de Grand Cru wijngaarden van de Côte des Blancs: Chouilly, Cramant, Oiry, Oger en Le-Mesnil-sur-Oger. Hier heerst de Chardonnay. De 2 overige champagne druiven, Pinot Noir & Pinot Menier, worden gecultiveerd de dorpen Bouquigny, Vincelles, Verneuil en Trélou. Nadat de druiven de optimale rijpheid hebben, wordt er machinaal geoogst. De oogst van de percelen worden afzonderlijk van elkaar geperst.

Het bedrijf bevindt zich in les Mesnils sur Oger in de Côte des Blancs, even ten zuiden van Epernay. In deze streek is Chardonnay koning. Zo’n 40% van de wijngaarden van het domein liggen in de Grand Cru dorpen van de Côte des Blanc zoals Oger, Cramant en les Mesnils sur Oger. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is zo’n 40 jaar. Het domein bezit ook 7 hectare in de Vallée de la Marne. Hier worden de twee andere druivenrassen geteeld: Pinot Noir en Pinot Meunier. Ook hier wordt de beredenerende landbouw toegepast. Zoveel mogelijk biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Ploegen wordt met een tractor gedaan. Goed wijngaardbeheer en handmatige pluk met een optimale rijpheid van de druiven. Alcoholische en malolactische gisting vindt plaats op RVS tanks. Elk perceel wordt zoveel mogelijkafzonderlijk gevinifieerd. Er wordt gefilterd met zeer fijne klei. Later worden de cuvées samengesteld. Tweede gisting natuurlijk op de fles. De wijnen blijven een veel langere periode op hun droesem liggen(sur lattes) dan wettelijk bepaald is. Hierdoor krijgen de wijnen een nog intensere smaak. Na dégorgement rusten de flessen nog een aantal maanden, voordat ze op de markt worden gebracht. Mooie Champagnes met vooral veel finesse. Kenmerkend (voor bijna alle wijnen) zijn de lage dosage (gem. 3 gr/l). Dat de familie het maken van Champagne niet alleen als een beroep ziet, uit zich in de vele beloningen van nationale en internationale pers. Een combinatie van hard werken, passie en talent!!

Bedrijfsinformatie
Tongerseweg 15 Maastricht | + 31(0)43 - 325 31 70 | info@vojacek.nl