"Createurs de grand vins en Languedoc-Roussillon"
Laurent Calmel is oenoloog, Jérôme Joseph sommelier. Na de wereld rondgereisd te hebben, kochten ze een domein in Montirat, om in samenwerking met geselecteerde veelal biologisch werkende wijnboeren hun eigen wijnen te maken onder de naam Calmel & Joseph. De vallei ligt in het meest westelijke gedeelte van de Corbières op 300 meter hoogte.
De twee mannen moesten elkaar ontmoeten. Ze zijn complementair en weten precies hoe de 30 verschillende creaties zoals ze hun wijnen noemen behoren te smaken. Voor elke wijn die ze maken uit een specifiek wijngebied of van een druivenras, bepaalt het duo de stijl en kenmerken. "En als we het eens zijn, gaan we op zoek naar benodigde terroirs. We hechten veel waarde aan de frisheid, finesse en elegantie van onze wijnen. Omdat we ons in een mediterraan gebied bevinden, zijn we op zoek gegaan naar wijngaarden die zo koel mogelijk liggen. Op hoogte of aan de rand van een berggebied. Bij de selectie is een natuurlijke bewerking van de wijngaard een vereiste", legt Jérôme ons uit. Ze werken nu samen met circa vijftig wijnboeren.