Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Acústic Celler en Ritme Celler

"My philosophy is doing the minimum to get the maximum"

Albert Jané behoort bij de upcoming stars in Spanje. Zijn wijnen behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt 'unplugged' wijnen met karakter, authenticiteit en respect voor de traditie. De wijngaarden liggen in verschillende dorpen. Sommige percelen liggen op 300 meter, andere op 800 meter hoogte, allemaal kleinere wijngaarden. Het terroir is dus overal verschillend: van grote keien, klei, tot leisteen en graniet. 

Montsant, naast Priorat gelegen, is een van de jonge appellaties in de regio Catalunya en maakt onderdeel uit van Tarragona. Het klimaat is hier uitzonderlijk. De regio ligt vlakbij de Middellandse Zee gelegen en is omringd door bergen waardoor het mediterrane klimaat veel harder en extremer wordt. Zeer koude winters, zeer warme zomers en een zeer droog klimaat. Dit klimaat zorgt ervoor dat de wijnstok hard moet werken en dus veel lagere rendementen heeft dan in andere regio's. De filosofie van het domein bestaat uit respect naar de wijngaarden en het respecteren van de omgeving en het zoeken naar een volmaakt evenwicht. De wijngaarden worden dan ook op biologische manier bewerkt. Traditionele wijnbouw zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de roots. Uniek in zijn soort!

  • Montsant Auditori: indrukwekkende Garnacha van oude stokken uit drie verschillende plots van klei, zand, keien en leisteen. Gedurende 13 maanden gerijpt in eiken vaten met een zeer milde toast om de stijl van de wijn te respecteren.
  • Montsant Braó: selectie van de oudste wijngaarden. Blend van Garnacha en Cariñena. Vergist in roestvrijstaal en gerijpt in nieuwe en gebruikte (van 1 wijn) Franse barriques gedurende 13 maanden.

Bedrijfsinformatie
Albert's filosofie is om wijnen op een traditionele manier te maken. Hij zegt dat het zijn taak is om de wijn in de wijngaard te maken en niet in de kelder (unplugged). Zijn eerste jaargang is van 2004. Vinificatie is traditioneel (kleine houten pers). Hij maakt zeer verstandig gebruik van eiken, zodat je het vat niet kunt proeven. Alle wijnen worden gebotteld zonder filtratie, waardoor ze geen expressie verliezen.
Tongerseweg 15 Maastricht | + 31(0)43 - 325 31 70 | info@vojacek.nl