2 X Beste ROSE VAN HET JAAR van Vojacek Wijnen

 
TWEEMAAL WINNAAR ROSE VAN HET JAAR TIJDENS HET 29PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS TE AMSTERDAM.

De rosé van Domaine de la Colombette 2016 IGP Pays D’Hérault (€ 6,65) en de rosé van Château Henri Bonnaud 2014 Saint Victoire Côtes de Provence (€ 12,25) werden in hun (prijs)categorie gekozen als Rosé van het Jaar.

Proefschrift kiest rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar
Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Food Association.

 

Uit het juryrapport over de ingezonden wijnen: 
De warmste 30 en 31 maart ooit gemeten: het terrasseizoen begon veelbelovend dit jaar. Of het van invloed was op de inzending voor het Proefschrift Wijnconcours was niet met zekerheid te zeggen. Maar feit is wel dat er 30% meer roséwijnen werden ingestuurd, 40% meer champagne en 30% meer overige mousserende wijnen. Veel schone, strakke roséwijnen proefde de jury, een zeer gevarieerd aanbod met tal van gevestigde namen en diverse verrassingen. Ook onder de sparkling wijnen meer ‘moderne’ wijnen afgestemd op de hedendaagse liefhebber, inclusief verschillende interessante ontdekkingen. En er was een uitstekende inzending champagnes met veel echte uitblinkers uit de top en subtop.

 

Tongerseweg 15 Maastricht | + 31(0)43 - 325 31 70 | info@vojacek.nl